dscf0004

Aanbouw woonhuis, meergeneratie

Familie den Bieman, Wamel

De wens van de opdrachtgever was om in het ouderlijk huis met het gezin van de oudste zoon en moeder (oma) te gaan wonen. Moeder had minder woonruimte nodig maar wilde nog wel zelfstandig blijven wonen. De wens was een betaalbare woning te maken voor moeder die weinig onderhoud nodig had. In goed overleg met de opdrachtgever is besloten om de bestaande aanbouw verder naar achteren door te trekken als een lade die uit een kast komt. Het dak en de gevel van deze “uitgetrokken lade” zijn duurzaam uitgevoerd in zink. De panorama-ramen in de zijgevels geven moeder veel uitzicht over het buitengebied.

dscf0006
dscf0002
dscf0005
Een aanbouw als een lade uit een kast, die zo weer teruggeschoven kan worden

Interieur

Deze aanbouw heeft alle voorzieningen op de begane grond. De zorg eenheid voorziet in een woonkamer, slaapkamer, douche en keuken. De bergzolder en galerij staan in verbinding met de woonkamer en keuken. De open ruimte (vide) geeft een prettige beleving van de kapruimte in de woonkamer en keuken.

den-bieman-pp
ontwerp frank marcus
constructeur bekendam advies
fotografie frank marcus
pdf